Kenyataan Media : Hentikan Segera Fitnah Jahat

21 03 2011

Kenyataan Penuh Blogger Zamankini

Saya dengan ini mengecam sekeras kerasnya satu lagi percubaan mengheret negara ke lembah kekotoran dan kelucahan melampau. Ini berikutan berita yang sedang tersebar pantas mengenai satu klip video seks 20minit yang didakwa mirip Ketua Pembangkang Malaysia, Dato Sri Anwar Ibrahim oleh seorang yang sangat rahsia bergelas Dato T. (Mungkin Dato Tenuk).

Saya mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena dengan tuduhan jahat ini.Sungguhpun saya tidak melihat video terbabit,namun terdapat beberapa perkara yang harus kita persoalkan. Pertama isu ini dibangkitkan ketika Dewan Undangan Negeri Sarawak di bubarkan dengan rasminya pada hari ini. Perbuatan ini mirip dengan taktik Sumpah Laknat Saiful Bukhari yang dibuat sehari sebelum penamaan calon PRK Permatang Pauh. Perbuatan ini tidak lain tidak bukan satu muslihat politik yang licik.

Kedua video ini direkodkan berlaku pada sekitar 10 malam 21 Feb 2011 yakni sebulan lepas. Adakah logik bagi seorang pemimpin yang sedang di fitnah teruk dengan isu liwat,naik turun mahkamah dan sibuk dengan jadual harian yang padat selaku Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia,Ketua Umum PKR dan Pimpinan Utama Pakatan Rakyat untuk tiba tiba melanggan seorang pelacur cina di Ibu Kota. Ini tidak masuk akal.

Dato Seri Anwar telah menyatakan dengan terang dan jelas bahawa pada ketika tuduhan tersebut dikatakan berlaku,beliau berada bersama keluarga dan cucu cucunya di rumah.Beliau punya bukti kukuh  bahawa ini adalah fitnah terancang ke atas beliau.Sila baca di sini

Disaat fitnah liwat hampir hancur berkecai kerana percanggahan fakta dan kecacatan pertuduhan,adakah beliau ingin diseret sekali lagi ke lembah hina seperti ini?Tidakkah ini satu percubaan menghalang kemaraan Pakatan Rakyat dalam Pilihanraya Sarawak seterusnya Pilihanraya Umum ke-13?

Saya dengan ini menyeru supaya rakyat negara ini tidak kira bangsa untuk bersatu menentang pertuduhan jahat ini yang tidak lain ingin mengekang rakyat menuntut perubahan. sama sama kita berdoa supaya semua cubaan jahat seperti itu akan tumpas jua akhirnya.

Rakyat janganlah hilang fokus dengan isu isu sebegini.Fokus kita ialah menggempur Sarawak seterusnya Menumbangkan Barisan Nasional di Putrajaya. Sebarkan buku Jingga!

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: