Unspinners Says:Nak menang ke PRU? Gugurkan segera Idris Jalang dan Punahsihat tiada jiwa rakyat!

31 05 2010

Diambil 100% dari blog PRO-BN =The Unspinners (http://theunspinners.blogspot.com/)

Di saat kerajaan DS Najib diserang bertalu-talu dengan tindakan seorang Menteri bijak pandai kerajaan Barisan mengusulkan untuk meluluskan lesen perjudian bola sepak piala dunia yang telah diluluskan oleh kabinet, semalam pula seorang lagi Menteri Kerajaan DS Najib mengeluarkan kenyataan yang bangang.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, DS Idris Jala, yang juga CEO “Performance Management And Delivery Unit” (PEMANDU – apakah natang jawatan ini?) telah memberi ceramah di KLCC mengusulkan bahawa Malaysia sebagai sebuah negara yang paling tinggi menerima subsidi di dunia harus mengurangkan pengantungan subsidi kepada Rakyatnya terutama untuk minyak, elektrik dan toll (yang merupakan keperluan asas) untuk menjimatkan defisit dan hutang Kerajaan sebanyak RM103 billion selama 5 tahun.

Siapa ini Idris Jala?

Bekas CEO MAS yang telah dilantik terus menjadi Menteri Penuh Kerajaan DS Najib tanpa perlu menjadi wakil Rakyat. Apa jasanya? Kata orang, dia telah berjaya memulihkan kewangan syarikat penerbangan utama negara dari mengalami kerugian sehinggakan mencatat keuntungan.

Keuntungan? Pergi dah! Yang rakyat tidak tahu, keuntungan yang diperolehi oleh MAS sepanjang pengendaliannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif hanyalah disebabkan penjualan aset-aset di dalam MAS dan bukannya keuntungan operasi.

Kalau setakat hendak jual bangunan-bangunan MAS dan mencatatkan keuntungan sehinggakan membolehkan beliau dilantik sebagai seorang Menteri, saya rasa ada sesuatu yang tidak kena dengan orang yang melantiknya. Elok sangatlah beliau dilantik menjadi CEO Pemandu, lingkup Malaysia.

Semalam, orang yang sama bercakap pula mengenai Malaysia berkemungkinan besar akan menjadi bangkrap menjelang 2019 disebabkan hutangnya berjumlah RM1.158 trillion. Sekiranya hutang-hutang ini hendak dipersalahkan ke atas subsidi-subsidi yang diberikan oleh rakyat seperti subsidi minyak minyak, gas, toll, gula, minyak masak dan sebagainya, saya rasa itu merupakan suatu tindakan yang bangang.

Sejak bilakah subsidi-subsidi ini diwujudkan? Pada zaman DS Najibkah? Tidak! Ia wujud sejak zaman beberapa zaman Perdana Menteri sebelum ini. Kenapakah Kerajaan BN di bawah pimpinan Mantan-Mantan Perdana Menteri sebelum ini (kecuali Tun Abdullah) tidak pernah bersunggut mengenai pemberian subsidi kepada Rakyat? Kenapa baru sekarang hendak dikurangkan atau dihapuskan subsidi yang diberikan kepada Rakyat?

Inikah slogan yang dilaung-laungkan. 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan. Cakap berdegar-degar tetapi tidak lebih sebagai mitos semata-mata.

Betulkah Kerajaan sudah tidak mampu lagi menanggung subsidi disebabkan oleh kekurangan sumber alam negara atau disebabkan oleh ketirisan dan ketidakcekapan di dalam pentadbiran Kerajaan DS Najib?

Betulkah angka RM103 billion defisit dan hutang disebabkan oleh tanggungan subsidi Rakyat atau adakah ini satu helah untuk menipu Rakyat Marhaen supaya tidak memberontak apabila subsidi dihapuskan? Saya setuju kita tidak patut menjadi Rakyat Subsidi, tetapi adakah Kerajaan pasti semua Rakyat “bermain di padang yang sama”?

Tahniah DS Najib.

Usaha dan tingkah laku menteri-menteri Datuk Seri akan memendekkan karier politik anda. Saya tidak mahu bercakap lebih lanjut tetapi saya berani bertaruh (judi sudah dilesenkan kan) Kerajaan DS Najib bakal kehilangan lebih banyak negeri di dalam PRU13 sekirannya idea bodoh DS Idris Jala untuk mengurangkan dan menghapuskan subsidi kepada Rakyat diteruskan. “I bet my life!”.

Bagi saya, biarlah saya memberi peluang kepada satu pihak yang lagi satu kalau Kerajaan DS Najib sudah tidak berupaya mentadbir soal kewangan Negara. Tka gitu?

Sumber: Cucu Tok Selampit

KOMEN: Cara yang Idris Jalang ini lakukan untuk memeranjatkan rakyat dan menyebar survey untuk rakyat setuju saranan kurangkan subsidi. tidak bertanggungjawab! Dia boleh terus kata nak naik-naikkan barang ini dan itu. Memandai-mandai ke dia? Itu bukan tanggungjawab dan kerja dia.

Apa punya Menteri memainkan fear factor dan emosi rakyat? Tahukah dia impak tindakannnya?

Ini adalah perangai manusia kepala b*** hidup mewah dengan masukan pasir dalam periuk nasi orang melalui cara buang kerja pekerja2. Inilah sialan yang tidak ada perasaan ke atas orang lain.

Lahanat tullah ini yang lakukan ethnic cleansing ke atas orang-orang dan pengurus Melayu daam MAS yang diganti budak Cina tidak tahu apa masuk.

Wahai kelabit tak sedar diri kecik2 main dan bergumul dengan babi kelilinag rumah!

Tak sedar ke susahnya saudara mara orang2 Hulu di Sarawak menghadapai kenaikkan barang naik yang melampaui pendapatan mereka? Dahlah taukeh2 balak Sarawak kasi orang gaji tahap kemiskinan? Satu hari kerja cuma RM10-15?

Siapakah yang paling banyak menyebat subsidi kerajaan? Rakyat biasa atau korporat siamang macam engkau? BUat apa kerajaan mesti sibsidikan minyak dan gas bagi kapalterbang untuk mereka beri harga tambang giler punya murah dan untung giler punya banyak?

Mana lagi IPP yang minum sumber tenaga dan mengkayakan tycoon2 terus ke tahap billionaire? Profit mereka sudah tahap riba atau extraordinary profit atau keuntungan yang berlebih2an.

Toll operator yang membina toll dengan subsidi kerajaan dan kemudiannya dpaat traffic guarantee. Lebih dari itu, mereka sebat. Kurang dari itu, mereka menyalak?

Cakap Idris nak menakut2kan rakyat ini nak untuk apa? Pak Lah dahulu hampir kalah kita kerana naikkan minyak. Ini Deris pun nak jadi pengkhianat dari dalam nak jatuhkan BN ke?


Kami tahu Krismis lepas Idris Jala berada atas pentas DAP raikan Merry Chiristmas!!!!

Hai … Dato Najib.

Nak menang ke tidak pilihanraya umum akan datang? New Economic model la? Biasiswa Nasional la? Tutup MECD la? … Tahu tak peratusan pengundi Bumiputera tu berapa banyak? Asyik layan Cina bangsa tamak saja!!???

Carilah Penasihat yang berjiwa Melayu dan isi hati Muslim yang mengasihhani rakyat yang susah.

Bukannya liberalis dari kalangan Cina muallaf dan Melayu liberal tak tahu cakap Melayu. Banyak sangat Penasihat Najib adalah orang Punahsihat yang tidak kasihan pada rakyat.

Global la … kepala hotak! Lebih kepada Goblokal sebenarnya. Asyik kiblat ke barat dan nak terikut2 barat. Fikirlah dan cari jalan! Ini malas berfikir!

Idris Jalang baik digugurkan segera kalau nak menang PRU13!

Kalau Najib tak nak menang, cakap siang2. Tak payah kami bersusah payah!!!!

Posted by The Unspinners at 12:02 PM


Actions

Information

One response

31 05 2010
ciKzAzA

setuju

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: