Nak ke menang PRU? Rakyat menyampah pemimpin berbaik orang mcm Jho Low

31 05 2010

Luahan hati Blogger pro-BN = Unspinners

Kami penat dok defend serangan-serangan terhadap kerajaan. Pemimpin pula terus buat perangkap untuk jerat kaki sendiri. Benda macam ini kami kena defend ke????

PKR telah mula mengungkit mengenai J Lo.


Maaf salah orang. Taek Jho Low. Gambar dia sedang berparti di New York dengan begitu mewah menyusul.

Berikut adalah sedutan dari blog Aku Pemikir sini mengenai Jho Low.

1. Dalam Kongress PKR di Kota Bharu, Ketua AMK, Shamsul Iskandar membuat satu pendedahan mengenai seorang yang bernama Jho Low yang didakwa beliau sebagai orang dibelakang dalam beberapa projek kerajaan.

2. Jho Low ini disebut beliau seorang anak muda 20-an yang mempunyai hubungan rapat dengan anak PM. Kisah hidup mewah Jho Low ini dipaparkan di dalam akhbar New York Post yang bertarikh 10 November 2009 [klik sini] (Laporan versi Citymail sini)

3. Dalam akhbar Malaymail yang bertarikh 8 November 2009 menyatakan Jho Low ini telah membelanjakan hampir 50-60,000 USD setiap hari dan menetap di apartment yang bernilai USD 100,000 per bulan di Park Imperial , di West 56th Street yang mana di situ juga tinggalnya James Bond, Daniel Craig dan P. Diddy.

4. Akhbar Malaymail juga memberitakan yang Jho Low ini telah ditunjuk untuk menjadi ‘non- independent non-executive director di Bursa Malaysia-listed UBG Bhd’ pada 19 September 2008.[klik sini]

5. Ketua AMK ini pula mendakwa dan cuba untuk mendapatkan penjelasan DS Najib adakah Jho Low ini mendapat projek kerajaan di Kem Sungai Besi yang bernilai RM500 juta. Dan beliau juga mendakwa Jho Low menjadi penasihat kepada Terengganu Investment Autority yang menguruskan wang royalti Terengganu.

6. Pihak Pakatan cuba untuk mengaitkan nama Jho Low yang ceritanya didedahkan oleh akhbar tahun lalu dengan PM kita kerana anak beliau ada hubungan rapat dengan Jho Low. Benar ke?

Maklumat yang dikatakan Shamsul Ketot banyak salah. Dia pun kemungkinan mensensasikan perkara mcam ini.Namun begitu, kenapa kerajaan mahu melibatkan diri dengan karakter yang boleh menimbulkan kecurigaan rakyat terhadap kerajaan. Dulu kita bermasaalah dengan anak2 yang terlalu muda diberi kuasa dan tanggungjawab besar.

Kini masih lagi pula? Jho Low baru budak 20an!!!!

Tak lojik budak mentah boleh dinaikkan begitu saja. Yang membina kepakaran dan pengalaman bertahun2 tu main campak saja? Itu yang disebut2 berlaku dalam Petronas kini!!!!

Orang biasa yang tidak tahu pasti ingat Jho Low adalah kroni Tok Najib. Ini tentu menjatuhkan imej Dato Najib dan memburukkan persepsi orang ramai mengenai Dato Najib dan Rosmah akan dipalit bersama.. Rakyat akan kata macam-macam.

Betul boleh kata PR macam ini dan macam itu. Tapi rakyat akan nampak gambar2 macam ini dan membina persepsi sendiri, Bila mereka dah buat kesimpulan, walaupun salah, bukan senag nak betulkan persepsi dan kesimpulan salah.

Masalaah kerajaan Dato Najib lemah … sangat lemah dalam menjawab, membidas dan bersedia dalam hal public relation. Seolah-olah semua main cakap tanpa memikirkan akibat dan persepsi orang ramai. Jawapan tidak menjawab dan selalu masaalah nak meyakinkan.

Sebelaum buat sesuatu, rancanglah dari segi impak PR. Pre-empt la sesuatu itu.

Lantaklah budak Cina ni. Penting kerajaan BN perlu kekal. Kensel apa saja jawatan dia sampai dia tahu bawa diri dia. Kedudukan dan hati budak ini lebih penting ke dari mempertahankan kerajaan BN?

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: