Isu Semasa:Antara Fokus Hiburan dan Fokus Politik Nasional

17 04 2010

Post saya sejak kebelakangan ini banyak menyentuh isu hiburan dan konsert. Oleh kerana blog ini bertemakan isu semasa,maka saya rasa terpanggil untuk turut serta membahaskan apa yang berlaku.Bila mana semua orang senyap tidak berkata apa apa,saya mulakan sesi perbahasan intelek untuk mengajak seluruh warga kampus berbicara soal hiburan.

Nampaknya warga kita sudah bangun dan turus serta berbahas.Meskipun ada kalanya perbahasan menjadi medan maki hamun dan tempat untuk meluahkan emosi dan fakta kosong,namun ia cukup menggambarkan cara fikir student UTP ini.Silalah baca semula komen komen warga UTP di dalam post saya. Dari situ,saudara akan nampak apakah mindset warga kita sebenarnya.

Saya sebenarnya ingin mengalih fokus kita semua sebentar.Saya ingin saudara semua lupakan sebentar isu konsert dan hiburan.Mari beralih kepada isu nasional.Saya nak tanya anda semua,apakah isu nasional mutakhir yang anda ketahui?

Pada hemat saya,ISU BESAR yang melanda negara pada ketika ini ialah isu kerjasama strategik Kerajaan Malaysia dengan syarikat pro-zionis bernama APCO WORLWIDE.Isu ini bukan lagi isu politik,tapi turut melibatkan isu keselamatan negara dan rantau Asia Tenggara.

Sila dapatkan maklumat dari post saya  disini

Malaysia membelanjakan duit pembayar cukai sebanyak RM76 juta setahun kepada syarikat pro-Zionis ini atas khidmatnya membangunkan strategi telekomunikasi dan imej Malaysia.Persoalannya,Mengapakah sebuah syarikat dengan kaitan yang amat rapat dengan elemen-elemen Zionis dan dipimpin oleh individu yang terlibat dengan organisasi yang terkenal kerana menyeksa orang Palestin diberi peluang membentuk dasar-dasar sensitif Malaysia?

PDRM juga tidak terlepas.Sistem maklumat (IT) milik PDRM dibangunkan oleh konco konco APCO menerusi syarikat AsiaSoft Sdn Bhd di Singapura dan berpangkalan di Israel.Kita bimbang,keselamatan negara akan terancam kerana aspek aspek strategik negara dibangunkan oleh syarikat syarikat kaitan zionis-israel ini.

Sehingga ada yang menyatakan bahawa pada ketika ini,maklumat lengkap tentang kita semua sudah berada di tangan Zionis Israel ini,memungkinkan cengkaman kuat pengaruh zionis di rantau Asia Tenggara.Untuk makluman Singapura  merupakan proksi zionis di Asia Tenggara.

Pengaruh APCO ini turut menular ke Indonesia.Indonesia sebagai negara populasi muslim teramai di dunia kini turut mendapatkan khidmat APCO WORLWIDE juga. Jika di Malaysia,konsep 1Malaysia dibangunkan oleh APCO,di Indonesia konsep 1Indonesia turut diguna pakai.

Justeru Mahasiswa mestilah bangkit menyatakan bantahan keras diatas campur tangan Zionis-yahudi ini dalam apa jua sistem strategik negara. Kita bimbang,Zionis bukan sahaja menyerang kita dari segi budaya pemikiran,tapi juga akan menyusup masuk ke negara ini dengan cara menguasai segala maklumat dan aspek terpenting negara.

Kita menyeru supaya Perdana Menteri Dato Seri Najib menghentikan segera hubungan dengan APCO WORLDWIDE ini. Najib dan kerajaan mestilah meminta maaf kepada warganegara Malaysia,Umat Islam Palestin dan juga umat Islam seluruh dunia kerana telah menjalin hubungan dengan anasir anasir Yahudi ini.

Jangan bazirkan RM76 juta wang setahun kepada Yahudi semata mata untuk memperbaiki imej Najib dan kerajaan pimpinannya.Duit pembayar cukai tersebut sepatutnya digunakan untuk kepentingan rakyat malaysia yang masih ramai yang miskin melarat.Masih banyak syarikat lain yang bisa memberi khidmat terbaik.

Mahasiswa,nyatakan pendirian anda.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: