Projek Mi Segera Membuka Tirai PRK Parlimen Hulu Selangor

3 04 2010

Pilihanraya kecil Parlimen Hulu Selangor akan berlangsung 3 minggu dari sekarang iaitu pada 25 April 2010.Penamaan calon pula pada 17 April 2010. Sungguhpun kempen belum bermula,namun Tan Sri Muhyidin Yasin telah memulakan kembali budaya projek mie segeranya di Hulu Selangor.

Tindakan Muhyidin ini jelas bertentangan dengan arahan dato Seri Najib. Jika diimbas kembali, Barisan Nasional telah menjanjikan projek beharga ratusan juta ringgit semasa PRK parlimen Kuala Terengganu pada awal tahun 2009 dahulu. Meskipun puluhan projek dijanjikan,namun BN tetap ditolak oleh pengundi di sana.BN kalah dengan teruknya ditangan PAS.

Najib pada ketika itu telah menyatakan bahawa selepas ini tiada lagi projek mie segera semasa pilihanraya. Namun kini Muhyidin Yasin sudah lupa.Secara tiba tiba pengundi di Hulu Selangor digula gulakan pula dengan 4 sekolah baru dan projek tambatan banjir bernilai RM 2 juta.Jelas sekali Muhyidin engkar arahan Najib.

Bukankah ini jelas rasuah piliharaya?Adakah bila pilihanraya wujud,sekolah tiba tiba tidak cukup?adakah bilangan murid secara tiba tiba meningkat dengan mendadaknya?Nampaknya Muhyidin yasin masih menganggap pengundi Hulu Selangor ini bodoh bodoh belaka yang bisa dibeli undinya.

Pesanan saya pada pengundi Hulu Selangor,mintalah seberapa banyak projek dari BN pada waktu ini.Jika diberi duit RM100,minta RM 300. Jika diberi kain sehelai,minta 5 helai. Jika masjid diberi rm 100 ribu, minta rm 300 ribu. InsyaAllah dapat punya.Mintak je seberapa banyak yang anda mahu kerana anda berhak. Sebab duit yang Muhyidin guna bukan duit dia,tapi duit pembayar cukai.

Tapi bila tiba masa mengundi,undilah dengan bijak. Undilah Pakatan. Ingat, sedikit sahaja lagi untuk perubahan bermakna berlaku. Jangan pernah berundur kebelakang. Jika anda mahu Pakatan terus mara ke hadapan,undilah Pakatan.

Namun jika anda mahu BN kekal,jika anda mahu media terus berat sebelah,rasuah terus berleluasa,penyakit sosial terus merebak,ekonomi terus rapuh,sistem kehakiman terus dipertikai,keadilan tidak tertegak,maka dipersilakan mengundi Barisan Nasional.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: