KJ PAHLAWAN ISLAM SEJATI!

20 02 2010

Pemuda UMNO dibawah pimpinan Khairy Jamaluddin kini menanggung malu yang amat besar kerana menimbulkan isu kerajaan Pulau Pinang yang kononnya membatalkan perarakan Maulidul Rasul.Khairy dan media arus perdana dikecam hebat kerana telah sengaja mencetuskan isu perkauman dengan meng api apikan sentimen agama di kalangan masyarakat  melayu Pulau Pinang dan umat islam seluruh negara.

Terdahulu, UMNO dan Utusan Melayu menuduh kerajaan DAP Pulau Pinang sebagai anti-Islam, anti-Melayu dan tidak mendukung cita cita Islam kerana dikatakan membatalkan perarakan maulidul rasul.Ini ditambah lagi oleh bekas Perdana Menteri Tun Abdullah dan juga Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyidin Yassin yang tumpang sekaki untuk menjadi hero dan pahlawan Islam sebenar.Media menggunakan isu ini berhari hari dengan komen rasis ramai pemimpinnya kononnya mereka mempertahankan Islam.

Terbukti hari ini negeri Kelantan di bawah Pas sendiri tidak pula menganjurkan perarakan kerana ia bukan tuntutan Islam. Tuan Guru Nik Aziz berkata berarak itu tiada fadilatnya sebagaimana bulan Ramadhan. Beliau berkata Kelantan telah lama mengikuti sunnah Nabi Muhamad SAW.Namun Tuan Guru turut dikecam cuba berkompromi dan cuba menyelamatkan imej DAP di Pulau Pinang.Inilah dia tuduhan tuduhan liar pemimpin UMNO.

Portal berita online Malaysiakini melaporkan bahawa negeri negeri dibawah pemerintahan UMNO-Barisan Nasional seperti Pahang,Johor dan Perlis juga tidak melakukan perarakan. Meskipun ada yang meminta diadakan perarakan,namun Jabatan Agama Islam negeri negeri terbabit tidak membenarkan kerana berarak itu bukan satu tuntutan Islam. Tetapi negeri negeri ini menggantikan upacara berarak dengan acara lain yang lebih bermanfaat seperti majlis ceramah dan sebagainya.

Jadi,kemanakah perginya Ketua Pemuda UMNO, si pejuang Islam Khairy Jamaludin yang sejati itu?kenapa tidak diheret Johor,Perlis dan Pahang sebagai anti-Islam???Kini terpaksalah UMNO menanggung malu besar dek kerana perbuatan bodoh Ketua Pemudanya. Pulau Pinang dibawah tadbiran Lim Guan Eng pula kini meneruskan sambutan Maulidul Rasul selama 4 hari berturut turut dengan pelbagai aktiviti Islami untuk disertai masyarakat Islam seluruhnya.Jadi kini semakin jelas bahawa UMNO sudah ketandusan isu untuk menghakis kepercayaan rakyat terhadap Pakatan Rakyat.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: